سرطان از کلم متنفر است!!!
سرطان از کلم متنفر است!!! سبزیجاتی از خانواده کلم دارای یک قدرت تقریبا جادویی برای مبارزه علیه پیشرفت سلولهای سرطانی در بدن میباشند. اگرچه این سبزیجات جزئی جداناپذیر از رژیم غذایی بشر در طی هزاران سال پیش بوده اند؛ اما بیشتر این سبزیجات دیگر مورد علاقه مردم نیستند. با مصرف منظم این گیاهان میتوان به پیشگیری از سرطان کمک کرد. اگر شما جزو افرادی هستید که نمیتوانید مزه کلم را تحمل کنید ، از شما دعوت میکنیم که با ما همراه شوید. خواص درمانی کلم به نظر میرسد که در دوران باستان کلمها به طور عمده به خاطر خواص درمانی شان مورد کشت قرار میگرفتند. مصریها به کلم اعتبار بخشیدند و رومیها از این گیاهان به عنوان یک درمان مطلوب استفاده میکردند که اهمیت آن حتی از سیر نیز بیشتر بود. فیثاغورث از کلم ها به عنوان گیاهانی با هزاران خاصیت نام برده و بقراط در درمان اسهال و اسهال خونی استفاده از کلمها را توصیه کرده است. آثار ضد سرطانی خانواده کلمها مطالعات اخیر نشان میدهند مواد موجود در کلمها دارای خاصیات ضد سرطانی میباشند.برای مثال در مطالعه ای که بر روی 252 نفر از یک جمعیت 47909 نفری مبتلا به سرطان مثانه با سابقه بیماری 10 ساله صورت گرفت ؛ ثابت شد که خوردن پنج وعده یا بیشتراز پنج وعده از سبزیجات کلمی به ویژه بروکلی و کلم با نصف شدن خطر پیشرفت این سرطان مرتبط بوده است؛ در مقایسه با افرادی که یک وعده یا کمتر از آن ها استفاده میکردند. نتایج مشابه در مورد سرطان سینه نیز صادق است. مطالعات انجام شده بر روی 5000 زن سوئدی نشان میدهد که خوردن روزانه یک یا دو وعده سبزیجات کلمی با کاهش 40درصدی خطر پیشرفت سرطان سینه مرتبط است. باید به این امر نیز اشاره کنیم که خوردن سبزیجاتی از خانواده کلم با کاهش خطر سرطان های دیگر مثل سرطان ریه و سرطانهای دستگاه گوارش همچون روده بزرگ ، شکم و پروستات نیز مرتبط است. ترکیبات فتوشیمی موجود در خانواده کلمها کاهش زیاد پیشرفت سرطانهای مختلف در افرادی مشاهده میشود که دارای رژیم غذایی سرشار از سبزیجات کلمی هستند.این گیاهان دارای انواع مواد فتوشیمی با فعالیت ضدسرطانی میباشند. گلوکوزینولات کلم ها حاوی غلظت بالایی از یک گروه شناخته شده با عنوان گلوکوزینولات هستند که بر خلاف بیشتر ترکیبات فتوشیمی مولکولهای آن به طور مستقیم در پیشگیری از پیشرفت سرطان نقش ندارد؛ در عوض با آزاد سازی دو دسته از ترکیباتی که فعالیت ضد سرطانی بسیار بالایی دارند این کار را انجام میدهند(ایندول و ایزوتیوسیانیت). میتوان گفت که مولکولهای ضد سرطانی موجود در سبزیجات کلمی زمانی وارد عمل میشوند که این سبزیجات خورده شده(قبل از قورت دادن به طور کامل جویده شود) و ترکیبات ضد سرطانی آن ها آزاد شوند. به خاطر طبیعت پیچیده این مکانیزم، برای افزایش ایندول و ایزوتیوسیانیت موجود در این سبزیجات باید به چند فاکتور اساسی توجه نمود.ابتدا مهم است توجه کنیم که گلوکوزینولات قابلیت زیادی برای حل شدن در آب دارد.پختن کلم برای 10 دقیقه در آب جوش با حرارت بالا تعداد مولکولهای گلوکوزینولات موجود در این سبزیجات را تا نصف کاهش میدهد پس باید از این روش پخت اجتناب کنیم. دوم اینکه زمان پخت طولانی نیز چه در حال جوش و چه روی حرارت ملایم باعث کاهش ایزوتیوسیانیت میشود که میتوانند هنگام خورده شدن گیاه آزاد شوند. بنابراین سبزیجات کلمی باید به مدت کم و در آب،کمی پخته شوند. تکنیک های پخت سریع مثل بخارپز کردن یا سرخ کردن در ماهیتابه چینی روشهایی ساده و موثر برای افزایش تعداد مولکول های ضد سرطانی سبزیجات کلمی میباشد. این متدهای پخت باعث جذاب و خوشطعم شدن این سبزیجات نیز میشود.باید توجه نمود که فریز کردن این سبزیجات باعث کاهش فعالیت های ضد سرطانی میشود. سولفورافن ، ستاره ایزوتیوسیانیت ساختار ایزوتیوسیانیت حاوی یک اتم سولفور میباشد که مسئول بوی خاص حاصل از کلم ها در موقع پخت میباشد. هر ایزوتیوسیانیت از دگرگونی یک گلوکوزینولات متفاوت حاصل میشود. این تفاوت ها مهم اند و برخی ایزوتیوسیانیت های خاص فعالیت ضد سرطانی بسیار قوی تری نسبت به بقیه دارند.که سولفوروفین موجود در کلم بروکلی یکی از این مواد است. بروکلی بهترین منبع برای سولفوروفین میباشد و هر وعده از این سبزی حاوی بیش از 60میلی گرم از این ماده است. جالب است بدانید که جوانه های کلم بروکلی میتواند تا صد برابر گیاه بالغ حاوی سولفوروفن باشد ؛ با توجه به این امر باید این سبزیجات کوچک و سالم را در رژیم غذایی خود بگنجانید. نتایج بدست آمده در یک دهه اخیر نشان میدهد که سولفوروفن توانایی بدن در بیرون کردن مواد سمی که با پیشرفت سرطان در ارتباط اند را تسریع میبخشد. اثر ضد سرطانی سولفوروفن بر روی انواع تومورهای مغزی ، تومورهای روده و پروستات و سرطان خون نیز مشاهده شده است. سولفوروفن باعث افزایش خاصیت آنتی بیوتیکی و ضد باکتریایی به ویژه علیه هلیکوباکتر پیلوری میشود که این باکتری مسئول ایجاد زخمهای معده میباشد. این امر ممکن است در ابتدا بی ارتباط با سرطان به نظر برسد ولی نقش بسیار مهمی در محافظت مقابل سرطان معده ایفا میکند. خوردن کلم بروکلی ، به سولفوروفن این اجازه را میدهد که در تماس مستقیم با هلیکوباکتر پیلوری موجود در معده قرار گرفته و به این ترتیب از همان ابتدا از بروز بیماری جلوگیری میکند. ایزوتیوسیانیت و ایندول موجود در دیگر سبزیجات کلمی نیز آثار ضدسرطانی مهمی را نشان میدهد. ایندول تری کربیونول این ماده از هیدرولیز گلوکوزینولات حاصل میشود ولی این ماده به کلاس متفاوتی از مولکولها تغلق دارند.ساختار شیمیایی آنها حاوی هیچ اتم سولفوری نیست و مکانیسم ضد سرطانی آن متفاوت است. این ماده بیشتر در کلم بروکلی و جوانه های کلم بروکسل یافت میشود. جدیدترین تحقیقات تمرکز بیشتر بر روی تاثیر این مواد بر روی متابولیسم استروژن و توانایی این ماده در مقابله با سرطانهای مرتبط دارد. سرطانهایی مانند سینه، رحم و دهانه رحم. بطور خلاصه میتوان گفت که تلاشهای زیادی توسط پیشینیان ما صورت گرفته تا انواع متنوعی از کلم ها را تولید کنند و ما باید محتویات استثنایی موجود در این سبزیجات را همیشه در نظر بگیریم. گنجاندن این سبزیجات در رژیم غذایی راهی ساده برای بهره بردن از فواید این مولکولها و در نتیجه پیشگیری از بروز بسیاری از سرطانها بویژه سرطان ریه و سرطانهای دستگاه گوارش میباشد.